понеділок, 7 березня 2016 р.

Математика 4 клас КОНТРОЛЬНА РОБОТА № 6

КОНТРОЛЬНА РОБОТА № 6
Мета: перевірити знання та вміння учнів за темою «Дроби»; розвивати уважність; виховувати культуру оформлення письмових робіт.
Хід уроку
І. ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ МОМЕНТ
ІІ. ПОВІДОМЛЕННЯ ТЕМИ ТА МЕТИ УРОКУ
ІІІ. КОНТРОЛЬ ЗНАНЬ
1 варіант
1. Запиши числа дробами. (1 бал)
Одна восьма, дві третіх, шість десятих, три сьомих, чотири дев’ятих.
2. Запиши дроби у порядку зростання (2 бали): 
1/6 ; 1/2 ; 1/10 ; 1/8 ; 1/3 ; 1/5 ; 1/4 ; 1/7 . 
3. Знайди 3/5 від 4725 (1 бал)
4. Обчисли (2 бали).
5074 – 4902 : 6 + 100
5. Розв’яжи задачу. (3 бали)
До супермаркета привезли 300 кг картоплі. Третину картоплі продали першого дня, а решту розфасували в пакети, по 4 кг кожний. Скільки вийшло пакетів з картоплею?
6. Розв’яжи задачу. (3 бали)
Першого дня швачка пошила 4 жіночих костюми, а другого — 6 таких костюмів. На пошиття всіх жіночих костюмів швачка витратила 30 м ткани-ни. Скільки метрів тканини витрачала швачка кожного дня?
2 варіант
1. Запиши числа дробами. (1 бал)
П’ять сьомих, чотири шостих, сім восьмих, дві дев’ятих, шість дев’ятих.
2. Запиши дроби у порядку спадання (2 бали).
1/6 ; 1/2 ; 1/10 ; 1/8 ; 1/12 ; 1/3 ; 1/5 ; 1/4 . 
3. Знайди 3/7 від 3864. (1 бал)
4. Обчисли. (2 бали)
5074 – (4902 : 6 + 100)
5. Розв’яжи задачу. (3 бали)
В овочесховищі було 39 т 600 кг картоплі. Першого дня з овочесховища вивезли 9/100 цієї кількості, другого дня — 1/9 решти. Скільки кілограмів картоплі вивезли другого дня?
6. Розв’яжи задачу. (3 бали)
За добу 3 берези і 2 евкаліпти разом поглинають 760 л води. Одна береза поглинає 40 л води. Скільки літрів води поглинає один евкаліпт за добу?
IV. ПІДСУМОК УРОКУ. РЕФЛЕКСІЯ
— Чи  вдалося  успішно  впоратися  з усіма  завданнями  перевірної  роботи?

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ВЧИТЕЛЯ
Відповіді та розв’язання
Розв’язання
1 варіант
1.
1/8 ; 2/3 ; 6/10 ; 3/7 ; 4/9.
2.
1/10 ; 1/8 ; 1/7 ; 1/6 ; 1/5 ; 1/4 ; 1/3 ; 1/2 .
3. 4725 : 5 • 3 = 941 • 3 = 2835
4. 5074 – 4902 : 6 + 100 = 4357.
5. 1) 300 : 3 = 100 (кг) — продали першого дня;
2) 300 – 100 = 200 (кг) — решта;
3) 200 : 4 = 50 (п.)
Відповідь: вийшло 50 пакетів з картоплею.
6. 1) 4 + 6 = 10 (к.) — всього костюмів;
2) 30 : 10 = 3 (м) — на один костюм;
3) 3 • 4 = 12 (м) — витратила швачка першого дня;
4) 3 • 6 = 18 (м) — витратила швачка другого дня.
Відповідь:12 м тканини витратила швачка першого дня, 18 м — другого дня.
2 варіант
1.
5/7 ; 4/6 ; 7/8 ; 2/9 ; 6/9 .
2.
1/2 ; 1/3 ; 1/4 ; 1/5 ; 1/6 ; 1/8 ; 1/10 ; 1/12 .
3. 3864 : 7 • 3 = 552 • 3 = 1656
4. 5074 – (4902 : 6 + 100) = 4157
5. 1) 39 600 : 100 • 9 = 3564 (кг) — картоплі вивезли з овочесховища в перший день;
2) 39 600 – 3564 = 36 036 (кг) — остача;
3) 36 036 : 9 = 4 т 4 кг
Відповідь:4 т 4 кг картоплі вивезли другого дня.
6. 1) 40 • 3 = 120 (л) — води поглинають за добу три берези;
2) 760 – 120 = 640 (л) — води поглинають за добу два евкаліпти;
3) 640 : 2 = 320 (л)
Відповідь:320 літрів води за добу поглинає один евкаліпт.

Немає коментарів:

Дописати коментар